Första konsertdagen på nu Sveriges största festival!

Torsdag och konsertdag nr 1. I går hann vi med en hel del band. Vi hade bara en flerkameraproduktion på Monster Magnet, men sprang runt på så många vi orkade med och filmade lite smått. Det var Bullet, Elias And The  Wizzkids, Frida Hyvönen, Backyars Babies, Detektivbyrån, A Camp, Lars Winnerbäck, The Soundtracks Of Our Lives och till sist Mötley Crue (fast med två prickar över u:et).

 DSC00365
Nu är Peace & Love Sveriges största festival! 36 000 biljetter är sålda. Och detta är Sveriges någonsin största utomhusscen! Det har satts upp tre storbildsskärmar så att man kan sitta en bit ifrån men ändå se vad som händer på scenen. Tyvärr är det våra konkurrenter som står bakom dessa kameror, MasTeknik… Hade varit askul att filma eller bildmixa detta jue!

 DSC00387 DSC00389
Kom på att alla ni säkert inte vet varje ord jag snackar om så kanske ska vara lite mer pedagogisk. Detta är diket där vi fotografer få stå och ta kort eller filma. Här ser vi The Soundtracks Of Our Lives och både Micke och Sebbe står med stillbildskamera och Annie med filmkameran i högsta hugg. Vi får oftast stå tre låtar här framme sen åker man ut. Om man inte har kontrakt med artisterna som vi då har på många, då får man stå kvar hela spelningen 🙂 
Det va roligt att stå bredvid och se hur man verkligen ser ut när man står där med ena ögat kisande och det andra i kameran och är helt fokuserad på sitt jobb. Härifrån ser man också vilket bra jobb vakterna och funktionärerna vekligen gör. Det har hela tiden koll på publiken och delar ut vattenflaskor till dom som vill ha.

DSC00378
För att komma in behöver man ett Foto pass. Det finns Foto-A, B och O. Vi har O för att få komma in överallt, och för att få filma. Men man kan ju förstå att det uppstår problem ändå ibland när vakterna har passen med en Hajkatt att jämföra med…

 DSC00394
Efter att jag sagt att jag kunde köra tog de andra varsin öl medan vi väntade in Mötley Crue konserten (fortfarande med två prickar ovanför u:et). Sedan var vi framför Utopia, den största scenen medan solen gick ner och  gick upp igen. Det var mest för Sebbes skull som vi stod kissnödiga (faktiskt alla utom jag denna gång) och frusna i två och en halv timme och först väntade och sedan såg konserten. Det är inte så kul att se en så lång konsert när man inte kan låtarna speciellt..kände väl igen ” Girls, girls, girls”, det var väl bara det. Men men, vad gör man inte för en väns skull. Vi har hela veckan fått höra berättelserna kring deras liv och turnéer som Sebbe läst i deras bok, mer eller mindre intressanta grejer. Mot slutet mjuknade dom hårda gubbarna upp och de körde några ballader och det kastades ut ballonger som det stod Crue på, blev en helt annan stämning på folket.

Nu iväg på konsertdag numero 2!

Annonser

3 Responses to “Första konsertdagen på nu Sveriges största festival!”


 1. 1 Paulina 26 juni 2009 kl. 21:04

  Vad duktig du är, vill höra mer när vi ses. Kör på sys, stolt som vanligt över dig och ditt arbete
  Puss o kram Paulina

 2. 2 Sofie 26 juni 2009 kl. 23:45

  Låter som ni har fullt upp hela tiden men också väldigt kul =)

  Gå in på min blogg så ska du få dej en liten chock haha.

 3. 3 Brunettsebbe 30 juni 2009 kl. 14:48

  Även med prickar över ü på ballongerna, men det har du inte skrivit;) Kul att Anna Ternheims ”polare” var med på scénen och spelade såg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
juni 2009
M T O T F L S
    Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: