Avkoppling på Öland

Nu är jag på Öland igen. Känner mig lättare avslappnad här. Är konstigt hur man kan må egentligen. Jag vet inte riktigt hur jag mår. Ena stunden är allt kanon och andra inte alls. Jag kom hit i helgen igen med Karin och Jakob och Paulina med familj var här och även mamma och pappa kom hem efter några dagar på semester (semester från semestern på Öland). Så det var fullt hus. Det var superhärligt att vara med alla. Vi firade också Alma som snart fyller 7 år och mamma och systrar var alla ute och sprang en runda och avslutade med att hoppa i den stora studsmatta vi köpt hit till baksidan. 

Är här för att försöka koppla av vilket jag inte riktigt kan när jag är hemma. Så fort tankar om sjukdomen, pengar, jobb och alla andra tankar i mitt huvud kommer upp blir jag så stressad. Det är lite lättare att koppla bort det här men det går så upp och ner och jag förstår inte varför.
I går hade jag en jätteskön dag med romanboksläsning och stickning utomhus och senare var jag så avslappnad att jag frivilligt kände för att plugga. Har kvar en komplettering från en gammal kurs i Västervik… Senare på kvällen hjälpte jag mamma med ett jobb på datorn och satt själv och började gå igenom listan på vad som ska kollas på internet. Det är bloggar, facebook, mail, swedbank m.m. Genast blev det för mycket för mig, sån omställning från det lugna under dagen. Vilket för en normal människa inte är nånting! Jag började också må sämre i magen på kvällen och tillslut fick jag en sån ångest och panik att jag inte visste vad jag skulle göra. Fick hjärtklappning och kände mig hur stressad som helst, egentligen utan anledning. Jag gick upp och försökte göra min meditation som jag glömt under dagen vilket gick sådär, men lugnade nog ner mig lite. Slutade kvällen med en gammal Beckfilm och en dokumentärfilm om månlandningen.

Så.. jag är här på Öland för att slappna av, men varför går det inte hela tiden?? Jag känner ofta ett större lugn här men det är svårt att koppla bort när man har ont och mår illa och frågor och tankar om framtiden med jobb och pengar kommer upp. Jag är så otålig och vill att allt ska vara bra nu! Och hela tiden, inte upp och ner! Jag borde vara här i månader för att lära mig slappna av. Samtidigt mår jag bättre när jag gör något och inte bara sitter still och funderar. Som att jobba med nåt kul, umgås med bästa vännerna och om jag kan slappna av; läsa, sticka och ägna mig åt musiken.

När jag var hemma i Linköping i sommar har jag bara gått mig själv på nerverna när jag inte har något att göra fast ändå har massa som jag inte orkar ta itu med. Det är lustigt. När jag har hur mycket tid som helst blir jag stressad för att jag vet att jag har saker jag kan fylla upp tiden med, fast det är ingen brådska, och orkar då inte göra nåt istället. När jag har saker att göra och gör dom mår jag för stunden bra, det kan vara jobb, umgås med kompisar eller bara fixa i hemmet. Det känns bra just då för att jag får tänka på annat än att må dåligt. Det känns skönt. Men ibland går det då för långt och kroppen orkar inte med. Huvudet vill mer än kroppen och det är för jävligt.

IMG_5430
Vacker solnedgång efter en regnig och blåsig dag.

IMG_5428
Bästa systrar osminkade men glada 🙂

IMG_5447
Tjejgänget efter springturen

Fler bilder från helgen kommer ett skyddat inlägg om. Vill bara avsluta med hur mycket jag älskar min familj! Ni är det bästa och får mig alltid att må bra! Puss på er alla!

Annonser

0 Responses to “Avkoppling på Öland”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
juli 2009
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: