Tältning och bögklubbsstickor

Nu har jag varit lite lat i att uppdatera här. Men ska försöka sammanfatta den senaste veckan.
På Öland blev jag kvar till fredagen förra veckan. Under veckan hann vi med att åka till stranden för att lägga oss att sola ca 30 min innan blåsten fick oss att åka hem igen. Vi cyklade till en grillplats och försöka tända eld på en gammal engångsgrill, men tillslut fick pappa scout göra en egen eldstad med sin täljkniv och vi grillade sedan korv i regnet som kom och vi åkte för att se på bio; ”slumdog millionaire” på hårda stolar i en hembygdsgård där en blanddoft av popcorn och koskit infann sig när man gick ut därifrån. Inte det man är van vid direkt. Jag avslutade visiten hos mina underbara föräldrar på marknaden i Kalmar och de vinkade av mig vid tåget med blåstutor som mamma hittade i sin väska sen studenten! Galna som vanligt…

I lördags åkte jag och Nicklas ut till Sofie och Martins landställe där vi rodde ut med båtar ut till en ö, som var en halvö, för att grilla och tälta. När vi tagit upp tältet och gjort upp en eldstad upptäckte vi att ingen av oss hade med sig tändstickor eller tändare! Grabbarna skulle leka McGyver och började dra trä och slå stenar mot varandra för att få upp eld medan vi smarta tjejer gick ut i kohagen för att leta reda på ett hus för att fråga om det hade något till oss. Efter vi hade följt kornas stigar genom hagen kröp vi under elstängslet och gick till närmsta villa. Vi hade tur och fick låna en tändare och tändstickor som kvinnan i huset glatt nämnde att de var från en bögklubb i Malmö! Männen som satt bredvid henne vart nog inte lika glada när hon sa det…haha!

Resten av kvällen grillade vi, åt godis och spelade kort. Var en underbar helg och samtidigt fick man lite träning då motorerna på båtarna var paj och vi alla fick turas om att ro i blåsten.

Tack Sofie och Martin för en underbar helg som fick mig att leva och glömma alla bekymmer ett tag!

DSCN3471
Sofies packning för en natt på ön…eller nästan,det var ju Martins också och tältet som vi alla delade.

1
På ditvägen var det blåsigt. Men vackert med vågorna och de fina solstrålarna som spreds mellan molnen ner på oss. Den sista bilden visar den döda ön där Skarvarna har skitit ner den och dödat den från allt levande! Den tältade vi inte på…

4
När vi väl fått eld, av tändstickorna, var det riktigt mysigt framför elden. Sofie o Martins korvar var dock lite slaka 🙂 Vi gjorde också något man som barn fått lära sig att inte göra; leka med elden, men blev endel häftiga bilder.

2
På morgonen efter en natt i tältet spelade vi klart Plump som vi inte orkade på natten. Sen var det dags att ta ut båtarna igen, och då måste man ju ha snygga vadarbyxor på sig! Martin var enastående!

3
På hemvägen var det enklare att ro och det var sol och skönt så alla badade, utom jag som alltid fryser..

Annonser

0 Responses to “Tältning och bögklubbsstickor”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
juli 2009
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: