Skyller allt på dig Chrons!

Så då är man sjukskriven igen… men vad är jag sjukskriven ifrån egentligen? min arbetslöshet? att inte göra nånting? ”Vad gör du då? Nej, jag är sjukskriven och sitter bara hemma. Jaha, vad gör du annars då? Nej, då sitter jag bara hemma.”  Typ… 😛
Men men, kanske kan ge lite sjukpenning i alla fall som jag fick veta igår att det kan man faktiskt få även om man är arbetslös..eller egen företagare som jag då kanske räknas som. Ska se vad blanketterna som är påväg hem säger. Synd att man inte visste det när jag var sjukskriven i fler än en vecka som det är nu och missade massa i skolan!

Jag tror att jag kommer behöva en tilläggsmedicin till azatioprin, den jag äter nu, för att den ska värka fullt ut. Eftersom det är semestertider är det dubbelt så svårt att få tag på alla läkare och min är såklart på semester. Han är inte tillbaka fören om tre veckor! Tills vidare tycker de andra läkarna att jag ska öka min kortisondos igen för att tydligen är det endast min läkare som ger ut den där extra medicinen i Linköping. Tror det är något nytt och andra läkare är för fega att testat eller nåt sånt. 🙂
Har ätit kortison i ett halvår nu, vilket inte är bra. Och nu vill dom att jag ska gå upp igen till 15 mg, och jag som var nere på 7,5 nu! Hade verkligen hoppats på att det skulle var nog nu och att jag kunde fortsätta trappa ner. Tanken är ju att jag inte ska äta kortison alls i framtiden utan endast de andra medicinerna.

Jag hade tankar om att strunta i att öka dosen och trotsa dom, men när jag nämnde det för sjuksystrarna så sa dom att det nog inte var en bra idé då det inte är så bra att gå runt med en inflammation i tarmen en längre tid… Jag vet ju att dom har rätt. Men den där kortisonen gör mig galen! Visst, jag mår bättre i magen, vilket är bra, men annars mår jag så himla dåligt av den. Jag sover inte bra, vaknar ständigt och drömmer hela tiden så får ingen djup sömn, dessutom är drömmarna mardrömmar så jag vaknar varje gång upp med en obehaglig känsla vilket i sin tur ger ångest och jag går runt trött och slö hela dagarna. Kortisonet har också satt sig på mitt humör. Det går upp och ner på några sekunder och jag är sååå lättirriterad.

Jag mår inte heller bättre av att jag ser ut som ett svullo av att äta kortison. Har alltid varit smal med ett avlångt ansikte med konturer. Nu ser mitt ansikte ut som ett bowlingklot och är så svullet så om man tittar noga kanske man kan se de tre hålen i klotet som då är mina ögon och mun… Nej, men nästan i alla fall.
De som träffar mig varje dag märker det inte på samma sätt än de som ser mig mer sällan. Första gången jag åt kortison märkte jag heller inget själv. Jag kom hem efter att ha legat på sjukhus och gått ner 8 kilo i vikt och det första Paulina säger till mig är att jag ser ut som en hamster. Tack för den! 🙂

Jag såg det inte själv fören jag tittade på några kort från en fest och: ”Oj, är det där jag!? Vad har jag gjort?” Nu efter ett halvårs ätande har vätskan också börjat sätta sig i armar, midja och andra delar av kroppen och vikten har ökat. Men värst är ändå dubbelhakan och mina hamsterkinder, dom kan man inte dölja. Har alltid haft skapligt självförtroende och i alla fall accepterat hur jag ser ut. Men nu med det här humöret och när det kommer till saker jag inte kan kontrollera då är det helt enkelt förjävligt. Kan inte rå för att känna att om jag går upp i vikt för att jag inte rör på mig och bara sitter framför TV:n om dagarna, då kan jag skylla på mig själv. Men nu, vem ska jag skylla på för att jag är fylld av vätska i hela kroppen och jag inte orkar med att träna som jag alltid gjort förr? Chrons sjukdom! Det är dig jag skyller allt på.

Aaahh…just nu känns det som miljontalsmil ifrån att lära mig att leva med denna sjukdom sida vid sida livet ut… Men jag tänker inte gömma mig för det inte, ni får stå ut med ett bowlingklot till Erika ett tag till 😀

Har lagt upp ännu en sida ”Allt om Chrons” här på bloggen så ni som inte vet vad det är kan läsa om det där. Om det är något oklart eller som ni tycker jag ska lägga upp mer om så säg till. Själv tar det aldrig slut med frågor om det.

Annonser

0 Responses to “Skyller allt på dig Chrons!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
juli 2009
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: