Novahuset

front

I dag lanseras den nya hemsidan för Novahuset! Min syster Paulina är ordförande i denna ideella föreningen som erbjuder stöd och rådgivning till tjejer och kvinnor som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp. De ger kostnadsfritt stöd och rådgivning till tjejer/kvinnor som är utsatta för sexualiserad våld, hot om våld, trakasserier eller annan kränkande handling samt deras anhöriga. De erbjuder stödsamtal, samtalsgrupper, stöd med mynidgheter som under rättegång, vid polisanmälningar och sjukhusbesök. Det finns både telefon- och mailjour och erbjuder också förläsningar och seminarium i bl.a. skolor.

15 våldtäkter sker om dagen i Sverige men bara en av dessa anmäls. Denna inriktade hjälp har tidigare bara funnits i Stockholm men är nu som sagt öppnad även i Östergötland. Stöd denna förening som är så himla viktig att den finns! Just nu är det gratis att bli medlem vilket innebär att du får medlemsblad, rösträtt, kan få jobba med volontärarbete och vara med på aktiviteter som seminarier, föreläsningar, möten och tillställningar/happenings. Både män och kvinnor kan bli medlemmar och stötta föreningen.

Gå in på novahuset.com för att läsa mer om vad den ideella föreningen handlar om. Och snälla, bli medlem! Det är som sagt gratis, men självklart får den som vill ge bidrag eller andra gåvor för att stötta! Jag är redan medlem!
Novahuset behövs. Ju fler medlemmar, ju mer bidrag till Novahuset och ju fler tjejer/kvinnor kan bli hjälpta!
Genom ditt lilla stöd ger du Novahuset stort stöd!

Både min syster Paulina och Novahuset har fått stor uppmärksamhet under det senaste året just för att det är en så viktig sak det handlar om! Min syster har själv varit utsatt men har använt det med styrka och startat upp denna förening tillsammans med några vänner som också förstod hur viktigt det var att starta en förening för att stötta andra i samma situation. Läs Paulinas blogg på : mitthopp.blogspot.com där hon berättar sin egna historia. Hon är en av de starkaste personerna jag känner. Och genom att hon använder det hon varit med om till något bra är bara helt otroligt!
Jag kommer att göra allt jag kan för att Novahuset kommer att vara kvar och bli större så att fler tjejer/kvinnor kan få  den hjälp de behöver! Det finns inget dåligt i denna förening, bara bra människor som håller i det och som har viljan att hjälpa och stötta andra som råkat illa ut.

Och till sist, har du blivit utsatt och behöver hjälp, någon att prata med, hör av dig till Novahuset. De ger dig all den hjälp, allt det stöd du behöver!

Annonser

1 Response to “Novahuset”


  1. 1 Paulina 21 augusti 2009 kl. 15:43

    Tack sys, älskar dig….
    Puss o kram Paulina


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2009
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: