Mardrömmar

Jag skulle inte klara mig. Ingen läkare kunde nu hjälpa mig. De berättade för mig att det var kört. Jag skulle dö. När som helst. När som helst kunde min mage bara lägga av och hela kroppen skulle kolapsa. Jag var hysterisk och livrädd. Jag frågade läkare om det inte fanns någon medicin, någon operation eller vad som helst som skulle kunna förhindra min död. Jag letade förbrilt efter någon som kunde hjälpa mig. Men ingen kunde göra något. Det fanns ingen hjälp att få. Det vara bara att gå och vänta på min död. Jag bönade och bad för alla. Jag grät i mammas famn. På dagen gick jag omkring orolig hela tiden och kände efter om magen höll igång. Om kroppen fungerade som vanligt. Om den la av hade jag bara några sekunder kvar i livet. Det skulle gå fort. När jag skulle lägga mig visste jag inte om jag skulle vakna dagen efter eller vara död.

Usch! I natt kom en sån där hemsk dröm igen, den värsta på länge!! Att bara gå och vänta på sin död…fy fan. Hoppas jag aldrig får vara med om detta på riktigt.

Jag drömmer varje natt. Och nästan alltid kommer jag ihåg mina drömmar, i färger, i platser och människor, varenda sak i detalj. Och även jag vaknar några gånger om natten så har jag redan då hunnit drömma, så det är inte bara på tidig morgon som annars är vanligast att man drömmer. Även om själva handlingen inte är speciellt ond så finns där en tryckt stämning som gör att drömmen blir en mardröm och jag vaknar med ångest. Och alla drömmar är så himla verkliga! Känslan finns kvar i min kropp en bra bit in i dagen efter jag vaknat. I bland vet jag inte om jag drömt något eller gjort det på riktigt.

Jag brukar vilja berätta mina drömmar för folk. När jag var yngre blev det för familjen och de tröttnade nog efter ett tag eftersom det var så ofta. Nu är det Nicklas jag berättar dom för när jag vaknar. Han tycker det är helt otroligt hur jag kan komma ihåg så exakt och så mycket. Jag vet att det ibland är jobbigt att höra mig berätta men jag har fått förklara för honom att det känns skönt att göra det, för då släpper känslan inom mig snabbare och jag kan somna om eller vakna och må bra.

Jag har nu drömt att alla i min familj har dött en gång. Att Karin dog drömde jag om redan när jag var liten. Hon dog i mitt knä i en buss. Jag vaknade upp gråtande och var helt förstörd och sprang in och väckte Karin som då var typ 7 år. Jag kramade om henne stenhårt och hon förstod ingenting. Den gången mamma dog var jag i Falun och jag var tvungen att ringa henne och säga hur mycket jag älskade henne. Pappa, Paulina, Alma och Ella har alla dött framför mina ögon. Nicklas gjorde slut. Hatar att vakna upp med skräck och förtvivlan. Känns då som att jag aldrig skulle klara av något i verkligheten.

Kortisonen har jag hört att den inte hjälper till mot detta. Den gör att man sover sämre och drömmer mer. Men drömmarna har ju funnits där även innan jag åt mediciner. Min hjärna kopplar aldrig av och är nog därför jag är helt slut om dagarna och det känns som att jag kan sova i evigheter. Vad skönt det vore att bara kunna stänga av hjärnan ett tag när man ville vila från tankar. Nu ska jag vila ett tag. *klick* Din hjärna är nu av och sätts igång automatiskt igen om 30 min 😀
Vet inte när jag sist drömde något normalt. Undrar om jag någonsin har drömt något riktigt glatt? Antingen är det en mardröm eller bara nåt neutralt och konstigt. Eller är det någon som egentligen har drömt om sitt drömbröllop, eller en semester i Paradiset med den man älskar, alla är lyckliga och glada? Det kanske bara är sånt man drömmer om på dagarna…

Annonser

1 Response to “Mardrömmar”


  1. 1 Rebecca 09 september 2009 kl. 13:48

    Hej gumman!
    Jag drömmer med mycket och knäppt. Har alltid gjort det. Men det är bra ska du veta – att drömma alltså. Det är ett sätt att bearbeta det som man går igenom och upplever. Även om man inte förstår hur verkligheten och ens drömmar kan hänga ihop alltid. Jag har faktiskt lärt mig drömtydning (litegrann) eftersom jag drömmer så ofta, mycket och ofta knäppt, otäckt och helt sjukt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
september 2009
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: