Skördefest på Öland!

I helgen åkte då jag och Nicklas tillsammans med mamma och pappa ner till Öland för att fira den årliga Skördefesten! Det var sjukt mycket folk, kändes som mer än på sommaren då alla var ute på vägarna och antingen gick eller satt i bilköer. Så stort var det! När vi kom ner på fredagskvällen började vi med att äta ute på en restaurang. Sen var det parad där det var eldsprutare och stora dockor som högstadieelever hade gjort. Jag var som ett barn och väntade spänt när dom kom i tåg och tyckte faktiskt att dockorna var lite läskiga, men fina 😛 ( Ursäkta de dåliga bilderna i mörkret, men så blir det när man inte än har råd med en systemkamera )

DSC00825DSC00828kop
Eldsprutare och slukare. Dockorna skulle ge ett lite medeltida intryck som bönder från förr, men vissa hade nog inte fattat då dom gjort dockor som dödskallar och spöken…

Under resten av kvällen och natten var det Konstnatt som höll på fram till kl. 03. Vi var ute och for på södra öland för att titta på konst och gå på loppis och se på annat som såldes. Det var pumpor och ljus överallt och utanför de hus de lös några ljus så var det bara att kliva på för att se vad de olika stugorna hade att erbjuda. Natten avslutades med en kopp te och en våffla i församlingsgården 🙂

IMG_5524kop

DSC00832kop

Det var vackert pyntat på hela Öland. I varenda hörn fanns det pumpor och figurer. Riktigt vackert! Kvarnen är gjord av äpplen och löv i olika färger.

Dag två var det dags igen att ge oss ut och se på allt som ön hade att erbjuda. Loppis, marknader med stånd och i lador m.m. Vi köpte honung, potatis, Nicklas köpte godis, prydnadspumpor, whiskeyglas, kruka, te, Nicklas köpte mer godis och så var det nog nåt mer..

DSC00834kopDSC00836kop
Nicklas i en utav ladorna som var fylld med fina bilder på Öland och folk som handlade i stånden.

IMG_5526kop

På lördagskvällen lånade jag och Nicklas bilen för att själva åka iväg lite. Vi åkte till Ölands Djurpark och såg en eldshow igen, fast denna gång var det eld som sprutades i luftballonger som växtes större och större. OCH i takt till musik! Riktigt fint, mysigt och härligt!

DSC00844kopIMG_5535
Här eldas det i de olika ballongerna i takt till den pampiga musiken. Hjulet lyste också fint i närheten.

Så vi hade en supertrevlig helg. Tyvärr hann vi inte med att gå labyrinten som gjorts i ett majsfält, vilket hade varit kul. Istället satt jag på söndagen och jobbade innan vi åkte hemåt eftersom halva fredagsjobbet gick bort.

Nu i veckan är jag i Stockholm igen och jobbar och bor hos Karin 🙂

Annonser

2 Responses to “Skördefest på Öland!”


  1. 1 Paulina 30 september 2009 kl. 8:48

    Vad härligt det ser ut, nästa år måste vi åka ner. Tror barnen skulle gilla en del av det iaf. Ta hand om dig, hoppas vi kan ses snart.
    PoK

  2. 2 Andreas 04 oktober 2009 kl. 20:41

    Köpte Niklas prydnaspumpor? På riktigt? Om jag var du skulle jag oroa mig, Niklas going gay… Du vet vem som sa det först 😛


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
september 2009
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: