Veckans gång

Har varit på så dåligt humör den senaste veckan så har inte kunnat uppdaterat här.. Har skrivit ner vad jag känt, men allt är ingte för allmän beskådning, inga roliga saker jag känt och tänkt. Men endel kan jag visa. I tisdags skrev jag ner såhär:

Nu är det tillbaka. Efter att ha mått dåligt en längre tid över våren och sommaren, vilket slutade på sjukhus igen, så hade jag börjat få upp ett hopp om att det kanske blivit bättre o skulle förbli så. Trodde jag ja. För ca två veckor sen kände jag av symtomen igen, och förra veckan mer och mer. Idag känns det som om mitt liv har gått tillbaka två månader igen och det kryper återigen omkring elaka varelser i magen på mig som bränner och vrider om alla tarmar och allt som kommer i deras väg. Jag som trodde att jag äntligen skulle få leva normalt igen. Värken är tillbaka och med den oron och ångesten över allt, men framförallt om va ja ska äta, hur ja ska äta och varför.. får ju ändå bara ont av det. Inte nog med det så har jag heller inget jobb nu. Det fanns inga jobb till mig så sitter om dagarna och bara väntar på att jobb ska komma in så att jag behövs igen.

Så ja, det här var alltså mina ”snälla” ord jag fick ner under veckan. De hemskare var skönt att få ner men är inget ni ska behöva läsa om. Tankarna har varit många just för att allt hänt på en gång tror jag. Inget jobb vilket gör mig ensam många stunder som bara fylls av tankar. Ont i magen, orklös och all frustration till att inte veta vad man ska göra åt det och undran över varför inget hjälper.

Jag var i alla fall hos min läkare Sven Almér i onsdags och berättade hur jag nu mådde igen. Vi gick igenom tarmundersökningarna jag gjort i maj och augusti och de visade att inflammationen i min tarm verkar vara under kontroll då de inte sett några spår av den. En positiv vetskap!

Det negativa var att proverna jag tagit däremot visade att min kropp inte tar upp medicinen helt, eller den ger inte full effekt. Azatioprinet som jag äter ska delas upp i flera olika ämen i kroppen. Två av dom har i min kropp inte tagits upp helt som de ska. Det ena ämnet ska visa ett värde på <2, och jag har under de senaste provtagningarna har haft värdet 19 och 35.  Den andra ämnet ska visa på ett tal mellan 250-400 och mina prover visade första gången 150 och andra gången 80… (!) Så t.o.m. jag förstod ju att det var helt galet.

Så tydligen räcker det inte med att jag är speciell genom att ha Chrons sjukdom, utan jag är mer speciell för jag inte tar upp dessa ämnen rätt… hmm.. inte så kul att vara speciell längre.. 😛

Sven visade mig ett diagram av en annan tjej, som också tillhör de speciella kunderna i Chrons sjukdom som inte tar upp dessa ämnen rätt, och hon hade då fått en tilläggsmedicin som under några veckor gjort att ämnena gått mot mer rätta värden. Så vi kom fram till att testa samma metod på mig och se om det fungerar lika bra. Hoppas!

Så, ännu en till medicin, men förhoppningsvis en som gör att jag slipper dessa magsmärtor! Tanken är ju att jag ska sluta helt med kortisonet och bara ha de andra medicinerna. Har ju faktiskt ätit kortison under hela 8 månader i följd nu! Men som det ser ut nu så trappar jag ner azatioprinet i 1½ vecka innan jag börjar med den nya medicinen, som heter Zyloric. Sen kan det ta ett tag innan den värkar fullt den också. Så kan ha några veckors pina jag har framför mig. Märks idag ingen större skillnad men ont det har jag, fast klarar mig. Kändes lite ovant efter några veckor utan smärta men nu har jag vant mig igen så tänker inte så mycket på den längre.

Detta var uppdateringen om mitt mående. Ska ändra på sidan om mina mediciner också så ni kan läsa mer om det jag proppar i mig om ni är intresserade.

Annonser

0 Responses to “Veckans gång”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
oktober 2009
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: