Hur kan du må så dåligt?

Sådär, nu har jag varit hos en ny psykolog. Tror nog att det kan bli bra, hon var mycket lätt att prata med och lite yngre än de ja varit hos tidigare så tror det kan hjälpa vid vissa aspekter. Hon gav mig också en hemuppgift jag ska tänka på och skriva ner till nästa gång så vi kan gå igenom det nästa vecka då jag ska tillbaka.

Frågan många undrar över är; ”Mår du verkligen så dåligt att du behöver gå till en psykolog?”  Eller det är en känsla jag kan få ibland av några när man berättar hur det ligger till. De tänker kanske att det har ju inte hänt mig nåt speciellt tragiskt som man blir deprimererad för… Nej, jag har inte fått en dödlig sjukdom, jag har inte varit med om våld och död, jag har inte vänner och familj som struntar fullständigt i mig. Men deprimerad kan man vara ändå!! Och någon att prata med behöver alla nångång, kanske inte professionellt, men ibland kan det vara skönt med en utomstående som kan se det hela med nya ögon och hjälpa en att komma igenom kriser och motgångar man har i livet.

Jag har alltid haft magproblem men fick för över tre år sen hemska symptom där jag tillslut vände mig till läkare och många prover och olika undersökningar gjordes med bara mer undringar om vad det kunde vara. Tillslut gjordes en koloskopi och läkarna såg vad problemet var, jag blev inlagd och fick diagnosen Chrons sjukdom. Sedan dess har jag inte kunnat leva mitt liv som jag alltid gjort, alltid kunnat träna flera gånger i veckan, alltid varit på G med att hitta på saker med kompisar, festa och göra spontana upptåg, missade aldrig nåt som hände. Jag har alltid tidigare orkat med allt, trots stress och många bollar i luften. I början försökte jag trotsa min sjukdom genom att fortsätta med att träna och vara med på allt, men det slutade alltid riktigt dåligt. Nu har jag fått inse att jag inte klarar av att leva samma liv som jag tidigare gjorde. Min kropp och mitt psyke hänger inte med min vilja, och det är riktigt svårt och det tar lång tid för mig att förstå och leva efter de nya reglerna.

Jag har inte själv varit med om våld och död men har nära som fått uppleva dessa hemska saker. Och eftersom jag är en person som bryr sig om mina nära så känner jag med dom, självklart. Det gör nog alla, men kanske att jag tar åt mig lite mer när jag redan är nere, och när allt händer på en gång. Min älskade systers hemska mardröm och en väns självmord har också satt sina spår i mig och det har funderats mycket onödigt över, om vad man kunde göra för att förhindra m.m.

Min familj och mina vänner är de bästa jag har. De ställer alltid upp och finns där för mig. De säger uppmuntrande saker som gör att man glömmer det negativa för stunden. De hjälper mig mer än de kan tro genom att bara finnas där och höras och ses ibland. De hjälper mig även genom att höra av sig till mig med sina problem, då känner jag mig betydelsefull och behövd. Det betyder allt för mig så kan ibland oroa mig över om vad som skulle hända om det hände dom nåt? Hur skulle jag klara mig då??

Alla har sina problem, dessa är några av mina. Alltid är det nåt, som man säger 🙂 Och man behöver inte alls ens ha några stora problem, utan bara ha en period där man mår lite sämre än vanligt. Tankar man inte kan styra över och behöver hjälp med att klara ut.

Men lite positivt finns allt kvar i mig 😛 Men det är just det; det är lätt att vara positiv utåt och när jag hjälper en annan med problem eller även sig själv när man säger åt sig själv att tänka rätt. Men dessvärre sätter det sig inte i huvudet så lätt.

Avslutar idag med en söt bild jag fick på Blixten!
Blixten

Annonser

1 Response to “Hur kan du må så dåligt?”


  1. 1 Paulina 13 oktober 2009 kl. 12:40

    Jag tror vi alla skulle må bra av att gå till en psykolog ibland, även de som inte varit med om ”hemska” saker. Alla mår väl dåligt någon gång, eller tvivlar på sig själv eller har funderingar vänner kanske inte kan besvara. Man påverkas av de runt oss, hatar J för det han gjort mig för det påverkar de jag älskar mest av allt. ER!
    Tycker du gör helt rätt att prata av dig, hoppas hon blir bra.
    PoK


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
oktober 2009
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: